150 ungdommer utforsker stensilkunst på Apeløkka skole – En inspirerende og kreativ opplevelse

Bilde tatt 2023 på Apeløkka ungdomsskole.
Kunstprosjektet på Apeløkka ungdomsskole
På Apalløkka ungdomsskole tar kreativitet en dypere og mer meningsfull retning gjennom det spennende “SKUP” prosjektet. Dette initiativet, som involverer tiendeklassinger, tar kunst og håndverk til et nytt nivå ved å kombinere idémyldringsprosesser, elevstyring og inspirerende samarbeid. Dette var kjempespennende og jeg fikk tilbringe to uker sammen med tiendeklassen for å skape forskjellige uttrykk til hver elev.
Med “SKUP” får elevene en unik mulighet til å uttrykke seg gjennom kunst og håndverk på en dypere måte. Prosjektet begynner med en idémyldringsprosess hvor elevene brainstormer og utforsker ulike kreative retninger. De blir også aktivt involvert i utformingen av oppgaven, noe som virket til å gi dem en følelse av eierskap og engasjement.
Gjennom workshops og samarbeid, fikk elevene utforske kunstens verden på en ny og spennende måte. De ble utfordret til å se utover det konvensjonelle og finne sin egen unike stemme gjennom sitt kunstneriske uttrykk.
Et sentralt element i dette prosjektet er elevenes kollektive innsats for å uttrykke seg gjennom både ord og bilder. Med temaet “Freedom Fighters” som utgangspunkt, har elevene grundig utforsket begrepet gjennom engelsktimene. De har dykket ned i lokale og globale hendelser som har formet begrepet, og de har forstått betydningen av å kjempe for demokrati og ytringsfrihet. Dette temaet har gitt prosjektet en dypere dimensjon, da det knytter kunsten til samfunnsrelevante spørsmål og verdier.
“SKUP” prosjektet har ikke bare gitt elevene en plattform for å utforske sin kreativitet, men det har også vist dem kraften i samarbeid, utforsking og selvuttrykk. Det er et eksempel på hvordan skolen kan være en kilde til inspirasjon og transformasjon, og hvordan kunst kan brukes til å skape en sterkere forbindelse med verden rundt oss.
Gjennom “SKUP” prosjektet på Apalløkka ungdomsskole har tiendeklassingene lært at kunst ikke bare er begrenset til pensler og lerreter, men at det også kan være en kraftig måte å kommunisere viktige budskap på. De har tatt det et skritt videre ved å bruke sine kreative talenter for å “heve stemmen” og sette sitt preg på verden. Dette prosjektet er et eksempel på hvordan kunst kan være en katalysator for endring, og hvordan unge sinn kan bruke sin kreativitet til å påvirke samfunnet positivt.